Örgü Bebek Patiği Yapımı & knitting Techniques BABY SHOES

ÖRGÜ BEBEK PATİĞİ YAPIMI & KNİTTİNG Techniques 

Örgü modellerimin açıklamalarını zaman kıtı olduğum için biraz yavaş size aktarıyorum . Şu tempoya muhakkak ayak uyduracağım. Size söz verdiğim üzere kedili ve zuzulu patiğin tabanının çizimini yaptım . Türkçe bilmeyenler içinde daha makbul olur diye düşündüm. Bebek patiğinin yapılışı çok kolay. Ana tema aynı biraz hayal gücüyle neler üretilir neler. Çocuk patiği yada büyükler içinde patik olarak bu şekilde örülebilir. Üst kısmınıda çiziyorum. Bittiği gibi aktarıcam.

Örgü modeli yapılışı aynı zamanda nette gezen şu maymunlu patikler var ya aynı şekilde yapılmış. Benim ördüğüm patikte sadece konçlar mevcut. Daha sıcak tuttuğu için ben muhakkak örüyorum.

Örgü severler üstteki 3 modeli ben ördüm. Ancak bu aşağıdaki patikleri ben örmedim netten. Yanlış anlaşılmasın:) Zuzular tamamen haroşo. Örgüsü çizgili patikle aynı. Sadece kulaklar yaptım ve işlemeleri var . Örülüşü çizgili patikle aynı. Kedili patik ise aşağıdaki modellerle aynı.

Maymunlu patikten uğurböceğime öreceğim. Ama ip almam lazım:) oda iş çıkışı 15 dakika ve zamanım yok:) biri alıp gönderse:) onada örerim dermişim:)

İŞte kızlarrrrr bu patiklerin tabanıda şu:)

Yazmadığım sıraları gördüğünüz gibi örün. 10ncu sırada dahil 1nci sıradan itibaren haroşo. diğerleri bir sıra ters bir sıra yüz:)1. ve 10ncu sırada dahil koyu mavi yerler içinden bir ilmek arttırdığınız ilmekler. İlmek arttırmada işte böyle yapılıyor. 

ÖRGÜ PATİĞİN ÜST MOTİFİ

Örgü severler... hani tabana ilk şekildeki gibi 17 sıra örmüştük ya 11.sıra ve 17.sıraya kadar farklı bir renkle hani o benim ördüğüm kedili ve zuzulu patiğin kenarlarındaki tırtıklar. Son derece şık duruyor dinazor sırtını anımsatıyor. Eğer koymak istemezseniz ki aşağıdaki  modellerde yok, 12 sıra yani toplam 6 haroşo deseni koyun.

1. sıra  * Tabanı yaptıktan sonra ipimizi koparıp işin tam ortasına gelin ve düğümleyin. Ortadaki 8 ilmeği V şeklinde yani ters örün.İşinizi çevirin

2. sıra * Gördüğümüz ilmekleri şimdi  yüz örün >V değil ok? Benim şeklimde çıkmadı ama bu ikinci sıranın sonunda 9ncu ilmek olarak şekilde koyu yeşil gözüken, ancak örgüdeki krem rengi tırtıkları oluşturan sıradan bir ilmeği de örün . 2.sırayı 9 ilmek yaptık.

3.sıra   * diğer rengi takın ve 2.sırada arttırdığınız hani 9ncu ilmek vardı ya onu V şeklinde örün ...9 ilmek örün 10ncu ilmek olarak soldaki şişteki şekilde koyu yeşil gözüken, ancak örgüdeki krem rengi tırtıkları oluşturan sıradan bir ilmeği de örün . 3.sıramız oldu 10 ilmek. şinizi çevirin

 4.sıra* Gördüğümüz ilmekleri şimdi  yüz örün . Bu 10 ilmeği örün 11nci ilmek olarak yine sol şişteki şekilde koyu yeşil gözüken, ancak örgüdeki krem rengi tırtıkları oluşturan sıradan bir ilmeği de örün sıramız oldu 11 ilmekkk.

Farkettiğiniz üzere arttırmayı üst desenin sonundaki ilmeği örünce + bir de tabandaki sol şişimizdeki ilmeklerden birini örerek yapıyoruz. Şekildeki siyah oklar bunu gösteriyor. o ilmekleri öreceğiz. :)Sol şişteki ilmekler ve sıra sonu demekle üzerinde çalıştığımız ve 8 ilmekle başladığımız deseni kasdediyorum.

Kendimi biraz sert gördüm:)) Öğretmen olmak gerçekten zor olmalı. Yetrince anlatamadığımı düşünerek çok geriliyorum. Umarım başarırız.

Bu arttırmalar

 14.sıraya kadar devam ediyor. 14.sıradan sonra ki bu son arttırma sıramız diğer rengi takıp

 15.sıraya başlıyoruz. 15 sıranın 20 ilmeğini örüyoruz 21nci ilmeği örmeden şişimize alıp tabandaki bir ilmeği örüp 21nci ilmeği onun üzerinden geçiriyoruz. Yada şöyle diyeyim. 21nci ilmek ve aşağıdan bir ilmeği birlikte örerek örgünün toplam ilmeğinden bir ilmek eksiltmiş oluyoruz.

 16.sıra tekrar20 ilmek örüyoruz , 21nci ilmeği tabandan bir ilmekle beraber örüyoruz. işte ilmekler yine eksildi

 24.sıra ki bu renkli son sıramız oluyor. 21. ilmeği aynı şekilde 2 ilmek bir arada örüp artık işimizi döndürmüyoruz. sol şişteki tüm ilmekleri sıranın souna kadar örün. işimizin genel ilmeğinden 10 ilmek eksilttik şimdiye kadar.Şimdi işimizi kontrol edelim sağ yanda 20 , sol yanda 20 ve ortada 21 ilmek olmalı. değilsede o kadar önemli diil. Sıkmayın canınızı:) 

ÖRGÜ PATİĞİMİZİN YANLARI...

 Yan 1.sıra24.sırayla birlikte örmüştükya bu sırayı saymıyoruz.:) Var ama yok. Örgümüzü çevirdik. Ben haroşo ördüm.Siz maymunlu patik gibi yapacaksanız V şeklinde örün. Dönünce 19 ilmek örün 20nci ilmeği yanındaki ilmekle beraber örün. Ama bunu şöyle yapacaksınız:20nci ilmeği şişinize örmeden alın...21nci ilmeği örün...20nci ilmeğin içinden bu ördüğünüz ilmeği geçirin. Böyle yaparsanız birleşim yeri son derece muntazam olur.

Yan 2.sıra İlk ilmmeği örmeden şişe alın+ 19 ilmek haroşo örün. Dönün:)

Yan 3.sıra 19 ilmek haroşo örün+ 20nci ilmeği şişinize örmeden alın...21nci ilmeği örün...20nci ilmeğin içinden bu ördüğünüz ilmeği geçirin.

Yan 4.sıra İlk ilmmeği örmeden şişe alın+ 19 ilmek haroşo örün. Dönün:)

Yan 5.sıra19 ilmek haroşo örün+ 20nci ilmeği şişinize örmeden alın...21nci ilmeği örün...20nci ilmeğin içinden bu ördüğünüz ilmeği geçirin.

Yan 6.sıra İlk ilmmeği örmeden şişe alın+ 19 ilmek haroşo örün. Dönün:)

Yan 7.sıra 19 ilmek haroşo örün+ 20nci ilmeği şişinize örmeden alın...21nci ilmeği örün...20nci ilmeğin içinden bu ördüğünüz ilmeği geçirin.

Yan 8.sıra İlk ilmmeği örmeden şişe alın+ 19 ilmek haroşo örün. Dönün:)

Yan 9.sıra 19 ilmek haroşo örün+ 20nci ilmeği şişinize örmeden alın...21nci ilmeği örün...20nci ilmeğin içinden bu ördüğünüz ilmeği geçirin.

Yan 10.sıra İlk ilmmeği örmeden şişe alın+ 19 ilmek haroşo örün. Dönün:)

Yan 11.sıra 

Bu sırayı gene saymayın:)

Diğer yan 1.sıra

2.sıra 

3. sıradan 10ncu sırada dahil bu şekilde yapın.  

11nci sıradada haroşo örgüye devam edin 20nci ve 21nci ilmeği birlikte alın. Yani yine eksiltin. Sonra + 9 ilmek örün 10ncu ve 11nci ilmeği beraber örün.+ diğer ilmekleride sıra sonun kadar haroşo örgüyle tamamlayın. Dönün :)

12nci sırayıda 20 ile 21nci ilmekleri beraber almak suretiyle eksiltin 7 ilmek örüp 8nci  ile 9ncu ilmeği bir araya alarak sıra sonuna kadar gidin.

İşimizde 47 ilmek kalmış olmalı. +13+14+15+16ncı sırayıda örün .

1Vters+1Yüz 47 ilmeğide 20sıra lastik örün . Dikinnnnn.

Kedinin kulakları tığla yaptım kulak koyacağınız yeri belirleyin.5 ikili trabzan yapın. Dönün 3 zincir çekin ortadakine bir 2li trabzan yapın 3 zincir çekip dibine batın.

Sizlere hayal dünyanızda şekillendirebileceğiniz bir temel attık. Kolay gelsin ve sıcacık ayaklarla sağlıklı günlereee. Bebişlere kocam öpücüklerrr..yeni örgülerde buluşuncaya değin sevgiyle kalın:)

11.sıra yanlardan 5+5 eksiltince ortada 11 ilmek kalmış olmalı. 
İlk ilmeği örmeden alın+ 19 ilmek haroşo örün
19 ilmek haroşo örün 20nci ilmekte 21.ilmekle beraber alıp örün.işinizi çevirin:)
19 ilmek haroşo örün+ 20nci ilmeği şişinize örmeden alın...21nci ilmeği örün...20nci ilmeğin içinden bu ördüğünüz ilmeği geçirin. Şimdi işinizi döndürmeyin...şişin sonuna kadar örün.